Stuursystemen

Stuursystemen

VSE produceert en ontwikkelt stuursystemen voor trucks, bussen, speciale voertuigen en trailers. Stuursystemen worden steeds vaker toegepast om moeilijk bereikbare locaties, zoals laad- en lospunten, efficiënter te bereiken. Op deze manier worden voertuigen productiever en dat zorgt weer voor een beter verdienmodel voor de eindklant. Met de stuursystemen van VSE is echter nog veel meer mogelijk dan alleen het realiseren van extra wendbaarheid.

Bereik locaties die eerder onmogelijk waren

Optimale wendbaarheid

Optimale wendbaarheid

VSE onderscheidt zich doordat de basis van onze stuursystemen ligt bij de toepassing van elektronica en hydrauliek. 

Hèt grote voordeel ten opzichte van andere stuursystemen in de markt is dat onze stuursystemen uitgaan van het Ackermann-principe, het realiseren van een optimale stuurhoek. Hierdoor worden moeilijk bereikbare locaties eenvoudig bereikt en kan de productiviteit van een voertuig tot wel 30% worden verhoogd!

Kostenbesparing

Kostenbesparing

De stuursystemen van VSE zijn ook compact en hebben weinig energie nodig, dit zorgt voor aanzienlijke brandstofbesparingen, tot wel 5% bij trucks en 20% bij trailers!

Omdat de stuursystemen geen mechanische verbindingen hebben kan heel veel worden bespaard op onderhoudskosten, dit kan oplopen tot 65%!

Ontwerpvrijheid

Ontwerpvrijheid

Een belangrijk kenmerk van de stuursystemen van VSE is dat ze bestaan uit weinig componenten. Een groot voordeel van het compacte stuursysteem is dat er enorm veel ontwerpvrijheid is, er hoeven namelijk geen concessies gedaan te worden in het ontwerp van een voertuig.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze stuursystemen zorgen ervoor dat voertuigen met meer lading meer laad- en lospunten kunnen bereiken die eerder onmogelijk waren. Hierdoor is minder verkeer nodig van A naar B, dit zorgt voor meer duurzaamheid.

Ook zijn onze stuursystemen licht, waardoor ook een enorme brandstofbesparing gerealiseerd kan worden ten opzichte van andere stuursystemen in de markt.

 Meer dan alleen een stuuroplossing

Uitstekende voertuigkennis

Uitstekende voertuigkennis

Bij de ontwikkeling van een nieuwe truck is voertuigkennis ontzettend belangrijk. VSE is in staat om vanaf het beginstadium tot eindstadium van een nieuwe ontwikkeling van een truck mee te denken in de beste stuuroplossing voor een bepaalde toepassing.

VSE beschikt over professionals op het gebied van: voertuigkennis, software, mechanica, elektronica en hydrauliek. Ook ontwikkelt VSE producten volgens de laatste veiligheids- en ontwikkelingsnormen.

De stuursystemen van VSE worden door VSE geproduceerd en ontwikkeld.

Stuursysteem op maat

Stuursysteem op maat

Omdat de VSE systemen zowel standaard als op maat worden gemaakt kunnen de systemen in elke truck, bus, speciaal voertuig en trailer worden geïntegreerd.

VSE werkt ook met de nieuwste technologieën en omdat de systemen digitaal worden geregeld zijn ze klaar voor de toekomst!

Waarom sturen?

Waarom sturen?

Het wordt steeds drukker op de weg, het aantal rotondes neemt steeds meer toe en veel bedrijventerreinen zijn slecht bereikbaar. Omdat duurzaamheid en kostenbesparing steeds belangrijkere thema’s worden wil men zo efficiënt mogelijk werken.

Om toch die moeilijk bereikbare bedrijventerreinen te bereiken zonder laadcapaciteit in te leveren kan een voertuig worden gestuurd.

Een bijkomend voordeel van sturen ten opzichte van niet sturen is de aanzienlijk langere levensduur van banden, wat kan oplopen tot een besparing van 400%!

Stuursystemen

Hoe het werkt

Applicaties

trucks

trucks

Kom verder met uw truck! Breng moeilijk bereikbare locaties dichtbij

bussen

bussen

Haal de maximale ruimte uit uw ontwerp met onze compacte systemen 

specials

specials

Laat u niet beperken en kom samen met ons tot grensverleggende producten

trailers

trailers

Breng uw trailer op plaatsen die voorheen niet haalbaar waren