Stuursystemen voor tanktransport

Stuursystemen voor tanktransport

Met de elektronische stuursystemen van VSE is elk erf met een lange tanktrailer toegankelijk. Nu gebruikt u misschien korte trailers om bepaalde erven toch te bereiken, of u bent veel tijd kwijt omdat u veel manoeuvreert bij een klant. Het elektronisch stuursysteem van VSE zorgt ervoor dat u met een lange tanktrailer efficiënter werkt, u bereikt probleemloos en snel moeilijk bereikbare laad- en lospunten.

Contact

Voordelen

 • Efficiënter werkenEfficiënter werken

  Bereik probleemloos elk laadpunt met minimaal 500 kg extra capaciteit in de tank

 • DuurzaamheidDuurzaamheid

  Realiseer brandstofbesparingen tot € 8.000 in 10 jaar

 • KostenbesparingKostenbesparing

  Bespaar 65% op uw onderhoudskosten met VSE Steering

VSE STEERING VOOR TANKTRANSPORT

Bereik met meer capaciteit elk laad- en lospunt

Efficiënter werken

Efficiënter werken

Door de nauwkeurige besturing en de mogelijkheid de draadloze afstandsbediening te gebruiken kan efficiënter worden gewerkt. De besturing zorgt ervoor dat een langere trailer met een tank, met minimaal 500 kg meer capaciteit, probleemloos en snel moeilijk bereikbare laad- en lospunten kan bereiken. 

Een gestuurde trailer kan in 95% van de gevallen worden ingezet op plaatsen waar voorheen een kortere trailer met minder laadcapaciteit voor nodig was. De kans op schade wordt kleiner doordat er veel minder gemaneuvreerd hoeft te worden op bijvoorbeeld een erf. 

Kostenbesparing

Kostenbesparing

Doordat andere systemen gebruik maken van draaikransen en stangen zijn ze erg onderhoudsgevoelig. Denk hierbij aan de vele smeerpunten en het vervangen van versleten draaikransen. VSE Steering is een elektro-hydraulisch stuursysteem. Er is daarom bijna geen sprake van slijtagegevoelige onderdelen.

Hierdoor zijn de onderhoudskosten ontzettend laag, er kan tot 65% bespaard worden!

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij mechanische stuursystemen moet de beweging van de truck zorgen voor de energie. Bij het maken van een bocht worden de twee assen ‘omgetrokken’ door de truck. Dit geeft veel weerstand en heeft daardoor een negatief effect op het brandstofverbruik. 

De energiebron die nodig is voor de VSE besturing is gemonteerd op de trailer. De truck beweegt in een bocht zonder extra weerstand.

 

Doordat er weinig mechanische delen zijn is er veel minder kans op speling, waardoor VSE Steering op de langere termijn nauwkeuriger blijft werken. Ook dit levert betere verbruikscijfers op. De totale brandstofbesparing kan oplopen tot wel € 8.000!

Verbeterde stabiliteit

Verbeterde stabiliteit

Traditionele systemen maken gebruik van een starre as op een draaikrans. Omdat een starre as op een draaikrans in een bocht schuin onder de oplegger komt te staan komen de wielen in dwarsrichting dichter bij elkaar.  Anders gezegd: de spoorbreedte wordt in een bocht verkleind, waardoor de oplegger stabiliteit verliest. De wielen van een fusee-as draaien individueel, waardoor de spoorbreedte niet afneemt en de trailer stabieler wordt.

De stuursystemen van VSE worden op hoge snelheid uitgeschakeld, De besturing wordt afgebouwd vanaf 25 km/h en vanaf 55 km/h zijn de assen star. Dit zorgt voor optimale veiligheid en stabiliteit.

 

Mogelijkheden

Mogelijkheden

 • Verschillende varianten van VSE Steering tot en met 3 gestuurde fusee-assen mogelijk
 • Wordt geleverd in een RVS systeemkast, zowel standaard als op maat gemaakt
 • Met VSE Steering kan een stuurhoek tot 45 graden worden gerealiseerd!
 • Het systeem kan geleverd worden inclusief as
 • Voor aslasten tot en met 10 ton, liftas mogelijk

VSE Steering voor u als trailerbouwer

Producten

Contacten

Marek Horodyński

Marek Horodyński

Jochen Meyer

Jochen Meyer

Andrea Fermi

Andrea Fermi

Thierry De Wilde

Thierry De Wilde

Bastiaan Bal

Bastiaan Bal

Jarno Meijer

Jarno Meijer

Configuraties voor Tanktransport

Tanktransport oplossingen

Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen Oplossingen
Oplossingen